آخرین اخبار
بسیاری از تحلیلگران از سه عامل نوسانات نرخ طلای جهانی، تغییر فاز انتظارات جامعه نسبت به آینده مذاکرات وین و افزایش سطح عمومی کالاهای اساسی، به‌عنوان محرک‌های رشد قیمت سکه و ارز در بازار تهران سخن گفتند.

تحولات بازار طلا در اردیبهشت/ افزایش ۱۰ درصدی قیمت سکه

به گزارش تجارت‌نیوز، در ماهی که گذشت قیمت سکه و قیمت طلا نوسانات چشمگیری را تجربه کردند. در معاملات انتهایی فروردین، نرخ هر عدد سکه، در محدوده قیمتی ۱۳میلیون و ۹۰ تا ۱۳‌میلیون و ۱۷۰هزار تومان ثبت شد. این نرخ تا نیمه اول اردیبهشت تغییر چندانی نداشت. به‌صورتی‌که حد نوسان ۱۵روز ابتدایی این ماه رقم ۱۳میلیون و ۱۹۴هزار تومان بود.
اشتراک گذاری
01 خرداد 1401
707 بازدید
منبع : تجارت نیوز
کد مطلب : 567

آغاز روند افزایشی قیمت سکه را می‌توان از ابتدای دهه سوم اردیبهشت‌ دانست. در روزهای بیست و یکم و بیست دوم ماه گذشته، نرخ هر قطعه سکه امامی به ترتیب با حدود ۴۵۰هزار و ۸۴۰ هزار تومان افزایش قیمت، به سطح قیمتی ۱۴میلیون و ۷۹۵ هزار تومان رسید. با این حال در روزهای پایانی اردیبهشت، نرخ این فلز گرانبها با تعدیل قیمت مجدد به سطوح قیمتی اولیه کانال ۱۴میلیون تومانی بازگشت.

نرخ حباب سکه امامی
طی معاملات اردیبهشت، نرخ حباب سکه امامی نیز شاهد نوسانات قابل توجهی بود. تحلیلگران بازار، اختلاف میان نرخ تمام‌شده هر کالا با قیمت فروش آن کالا در معاملات را اصطلاحا حباب قیمتی می‌نامند.

طبق فرمول محاسبه ارزش ذاتی سکه در بازار ایران با ضرب نرخ جهانی و لحظه‌ای اونس طلا در نرخ دلار در بازار آزاد و ضرب مجدد آن در رقم ۲۳۵۳/ ۰ و تفریق آن از رقم حال حاضر سکه در بازار می‌توان به رقم دقیق حباب قیمتی سکه‌های معامله‌شده رسید.

طبق محاسبات صورت‌گرفته، طی معاملات ماه گذشته نرخ حباب هر قطعه سکه امامی از رقم حدودی ۳۵۰هزار تومان در ۳۱ فروردین به رقم یک‌میلیون و ۴۳۰هزار تومان در تاریخ ۲۵اردیبهشت رسید.

تاثیر انتظارات تورمی بر قیمت سکه
به تعبیر برخی از کارشناسان بازار تهران این افزایش چشمگیر نرخ حباب سکه را می‌توان به‌عنوان سندی بر تاثیر قابل توجه انتظارات تورمی بر قیمت سکه دانست.

کارشناسان اقتصادی بازار تهران، عوامل گوناگونی را به‌عنوان محرک‌های افزایشی قیمت سکه و ارز در معاملات نیمه دوم اردیبهشت مطرح می‌کنند. پس از تغییر سیاست‌های پولی و بانکی کشور آمریکا در راستای مقابله با موج جدید تورم جهانی، تقاضا برای طلا کاهش یافته است و همین کاهش حجم تقاضا با برهم زدن تعادل بازار این فلز گرانبها موجب کاهش قیمت آن در معاملات جهانی شد. با این حال در دهه سوم اردیبهشت، اونس جهانی چند روزی شاهد نوسانات افزایشی بود.

به عقیده کارشناسان، مهم‌ترین عوامل رشد نرخ دلار و سکه انتشار سیگنال‌های سیاسی حول محور مذاکرات وین و نوسانات قیمت کالاهای اساسی بوده است.

پس از اعلام توقف در روند نشست‌های ایران و گروه ۱+۴ در ماه‌های پایانی سال گذشته انتظارات نسبت به آینده این نشست‌ها شروع به تغییر فاز کرد. در اواسط اردیبهشت این تغییر فاز با نخستین دوره از اصلاح سیاست‌های یارانه‌ای همراه شد و پس از افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی همچون آرد و شیر شدت بیشتری گرفت. در نهایت باعث رشد حدودا ۱۰درصدی قیمت سکه از انتهای فروردین ماه تا کنون شد.

افت ۵/ ۵ درصدی طلای جهانی
۳۰ روز اخیر، برای بازارهای جهانی پر از فراز و نشیب بود. در این مدت، افزایش نرخ بهره در سراسر جهان به‌ویژه در آمریکا موجب شد بازارهای مالی با فشار فروش شدیدی از سوی معامله‌‌گران مواجه شوند. قیمت طلا که کار خود را با محدوده ۱۹۵۰دلار آغاز کرد، با ریزش ۵/ ۵درصدی به محدوده ۱۸۵۰دلار رسید.
در بازار سهام نیز فشار فروش معامله‌‌گران موجب شد که ارزش سهام بسیاری از شرکت‌ها با افت شدیدی روبه‌رو شود. در بازار رمزارزها نیز شرایط مشابهی وجود داشت. بیت‌‌کوین به یکی از حیاتی‌ترین حمایت‌‌های خود رسیده و معامله‌‌گران صعودی در تقلا برای محافظت از این حمایت هستند.

نوشته های مشابه

تحلیل تکنیکال طلا چهارشنبه ۲۵ خرداد
به لحاظ تکینکال، حرکت نزولی قیمت طلا با کاهش مومنتوم روبرو شده و همین امر فلز زرد را به سمت ۱۸۲۰.۰۰ دلار سوق داد.

تحلیل تکنیکال طلا چهارشنبه ۲۵ خرداد

ارایه نخستین گواهی سپرده شمش طلا
رئیس هیات عامل ایمیدرو: نقدینگی به تولید و توسعه طلا هدایت می شود .

ارایه نخستین گواهی سپرده شمش طلا

روند صعودی طلای جهانی در هفته آینده ادامه می یابد؟
بازار طلا هفته قبل را برای دومین بار پیاپی با عملکرد مثبت به پایان رساند و در همین حال هیجانات تحلیلگران وال استریت و سرمایه گذاران خرد نسبت به طلا همچنان کاملا قوی است.

روند صعودی طلای جهانی در هفته آینده ادامه می یابد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.